Vinkki: rekisteröinnin ohjeistaminen ennen profiilin tekoa

Noin puoli vuotta on kulunut siitä, kun rekisteröityminen tuli pakolliseksi Wileyn henkilöarviointeja tehtäessä. Tämä kuuden kuukauden jakso on tuonut esiin joitakin haasteita, jotka ovat kuitenkin helposti ratkaistavissa.

Profiilin tekeminen vaatii nykyään astetta enemmän ohjeistamista ja tietysti myös ohjeiden lukemista. Onkin hyvä lähteä eteenpäin siitä, että rekisteröityminen ohjeistetaan huolellisesti linkkiviestin saatteessa ja viestin alussa voi olla hyvä mainita, että ohjeet kannattaa lukea loppuun saakka (jotta ehkä kaikki D:t ja i:tkin pääsevät puoliväliin asti).

Saatteessa on syytä kertoa, että rekisteröitymiseen käytetään sitä sähköpostiosoitetta, johon linkkiviesti on saapunut ja salasana luodaan itse – ei siis käytetä automaattisesti generoitua koodia, jonka linkkiviesti myös sisältää. Mikäli aikeena on profiilin täytön jälkeen käyttää myeverythingdisc.com pilvipalvelua tai jakaa profiilit ”onlinena”, on hyvä myös muistuttaa, että luodut tunnukset on syytä laittaa talteen. Samoja tunnuksia käytetään nykyisin siis myös myeverythingdisc.com kirjautumiseen sekä profiilin tarkasteluun verkon kautta.

Tähän näkymään vastaaja syöttää kahdesti sen sähköpostiosoitteen, johon linkkiviesti on saapunut ja luo sekä vahvistaa salasanansa itse. Jos henkilö on tehnyt aiemmin jonkin muun profiilin voi hän kirjautua aiemmin luomillaan tunnuksilla kohdasta ”kirjaudu tästä sisään”.


Suurin osa syntyneistä ongelmatilanteista on ratkennut, kun edellä mainitut asiat on kerrattu tai palautettu mieleen. Mikäli henkilön tunnukset ovat päässeet hukkumaan ja niille olisi tarve, saa käyttäjätunnuksen tarkistettua EPIC-tililtä, jolta profiililinkki on laitettu matkaan. Käyttäjätunnuksen avulla saadaan palautettua salasana (jo perinteisen) Forgot password –linkin avulla.

MLP:llä on valmiina malli saateviestipohjaksi ja PowerPointiin tehty ohjeistus rekisteröitymistä varten. PowerPoint-ohjeistus löytyy myös myeverythingdisc.com rekisteröitymisen ohjeistamiseen. Mikäli koet, että näistä tiedostoista voisi olla apua työssäsi, saat ne käyttöösi pyytämällä ne sähköpostilla osoitteesta terhi @ mlp.fi. Mikäli edellä olevan ohjeistuksen jälkeen törmäät vielä ongelmatilanteisiin, autamme mielellämme niissä eteenpäin.