Esimiehetön organisaatio ja sen toteuttaminen

Valmentajapäivä 17.8.2018 klo 8.30-15.30

Miten Telian 70 hengen esimiehetön asiakaspalveluyksikkö toimii?

Miten johdetaan muutoksia itseohjautuvassa organisaatiossa?

Miten digitalisaatio vaikuttaa palveluliiketoimintaan?

Keynotes: Työyhteisöt muuttuvat

 

Tänä vuonna keynote-puheenvuoroista ja osallistujien havahduttamisesta vastaavat kolme työelämän ison murroksen keskellä vaikuttavaa organisaation kehittäjää.

 

”Sydäntä peliin – matkalla kohti uudenlaista johtamista esimiehettömässä organisaatiossa”

 – Satu Orpana, Telia –

”Miten muutos esimiehettömässä organisaatiossa toteutetaan”

– Mira Pitkäranta, Lygge –

”Palvelubisneksen uusi toimintaympäristö digivallankumouksen melskeessä”

– Petri Vahvelainen, Biztech International –

Täsmäaiheet: Valmentajan uusi rooli

 

Valmennustoimiala muuttuu työelämän muutosten seurauksena – vai pitäisikö sen olla toisinpäin? Enää ei riitä, että istutaan päivä luokassa ja nautitaan yhdessä illallista. Vaatimukset valmentajan taitotiedolle kasvavat hurjaa vauhtia.

”Coaching ja tietoiseksi tekemisen taito”

Menetelmänä coaching on ratkaisukeskeinen, tulosorientoitunut ja systemaattinen vuorovaikutussuhde, jonka taustalla vaikuttavat lukuisat tieteenalat.

– Kati Järvinen, HRM Partners –

”Oppimisen uudet muodot, blended learning ja verkkokurssit”

Tutkimusten mukaan laadukkaat verkko-opinnot ovat käytännössä yhtä tehokkaita kuin live-valmennus.

– Pasi Lehtiniemi, Sovelto –

”Pelillistäminen, mobiili ja tekoäly”

Pelillistäminen ja leikkimielisyys tekevät näkyväksi asioita, joita ei muuten voida helposti tunnistaa ja käsitellä.

– Heli Saarelainen, Co-create Oy –

Ohjelma

08.30 – Aamupäiväkahvit

09.00 – Tervetuloa ja johdanto päivän teemaan

09.20 – Case 1: ”Sydäntä peliin – matkalla kohti uudenlaista johtamista esimiehettömässä organisaatiossa”, Telia, Satu Orpana / Department Manager

09.50 – Case 2: ”Miten muutos esimiehettömässä organisaatiossa toteutetaan?”, Mira Pitkäranta, Partneri, Lygge Oy

Kahvitauko

10.50 – Case 3: ”Palvelubisneksen uusi toimintaympäristö digivallankumouksen melskeissä”, Petri Vahvelainen; Chairman of the Board – Biztech International

11.20 – MLP:n ja Wiley:n kuulumiset

12.00 – Lounas

13.00 – Vuoden valmentaja

13.20 – Coaching ja tietoiseksi tekemisen taito; Kati Järvinen, Asiakkuusjohtaja ja valmentaja, HRM Partners

Kahvitauko

14.10 – Oppimisen uudet muodot ja blended learning; Pasi Lehtiniemi, Johtava konsultti, Sovelto

14.40 – Pelillistäminen, mobiili ja tekoäly; Heli Saarelainen, Pelillistäjä, Co-create Oy

15.10 – Päivän yhteenveto

15.30 – Päätös

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu 10.8. mennessä

Tapahtuma on ilmainen. Peruutukset tulee tehdä viimeistään 10.8. osoitteeseen info(at)mlp.fi tai soittamalla 09 881 1778.

Ilmoittautuminen on päättynyt. Vapaiden paikkojen tiedustelu yllä olevasta numerosta.

Keynote-puheenvuorot

Satu Orpana, Department Manager - Telia

Sadulla on 20 vuoden kokemus erilaisten asiakaspalvelukokonaisuuksien kehittämisestä ja johtamisesta sekä muutoshankkeiden läpiviennistä Telialla. Vuosien aikana hän on nähnyt kiihtyvän muutosvauhdin ICT-alalla ja siihen liittyen myös johtamisen uudistamisen tarpeen. Ympäröivä maailma muuttuu ja kehittyy koko ajan, joten miten varmistetaan henkilöstön kyky pysyä mukana muutoksessa? Yhtenä keinona Teliassa tunnistettiin perinteisen esimiesmallin kyseenalaistaminen ja toiminnan uudelleenrakentaminen asiantuntijoiden osaamisen lähtökohdista. Puheenvuorossaan Satu kertoo  muutosmatkasta kohti uudenlaista johtamista esimiehettömässä organisaatiossa.

 

Mira Pitkäranta, partneri - Lygge Oy

Mira on toiminut noin 20 vuoden ajan organisaatioiden kehittämisen ja henkilöstöjohtamisen tehtävissä eri toimialoilla ja eri kokoisissa yrityksissä. Tie on vienyt myös muun tyyppisiin vastuisiin. Hä on esimerkiksi ollut omistajana ja toimitusjohtajana belgialaista suklaata maahantuovassa yrityksessä. Uransa aikana Mira on kohdannut monenlaisia tilanteita, joissa on huomannut perinteisen, valtahierarkioihin perustuvan organisoitumis- ja johtamismallin rajoittavan organisaation kehittymistä ja toimivuutta. Esimiehetön, itseohjautuva organisaatio on tuonut vastauksia moniin näihin haasteisiin ja kysymyksiin. Puheenvuorossaan Mira keskittyy muutosjohtamiseen itseohjautuvassa organisaatiossa. Itseohjautuvan organisaation mainoslause julkisuudessa on, että perinteistä muutosjohtamista ei enää tarvita. Monelta osin tämä pitää paikkansa ja Mira kertoo puheenvuorossaan miksi.

 

Petri Vahvelainen, Chairman of the Board – Biztech International

Petrillä on yli 30 vuoden tausta IT-alan eturivin yritysten erilaisista johtotehtävistä. Hän on perustanut 80-luvun lopussa Suomen ensimmäisen tietotekniikka-alan ketju Datainfon, toiminut 8 vuotta Microsoftin kansainvälisen organisaation liiketoimintajohdossa ja ollut mukana käynnistämässä yli kymmentä start-up yritystä viimeisen 10 vuoden aikana. Petrin esitys avaa digitalisaation muutosvoimaa palvelubisneksen toimintaympäristöille ja liiketoimintamalleille. Hän kertoo, miten se heijastuu ihmisiin, organisaatioihin ja johtamiseen. Case-esimerkkinä käydään lyhyesti läpi Petrin luotsaaman Biztechin valintoja ja ratkaisuja nopeassa laajentumisessa eurooppalaisilla markkinoilla.

MLP