Everything DiSC® on kehittynein ja tutkituin DISC-tyyppinen analyysi maailmassa.

Alkuperäistä DiSC®-mallia on tutkittu jo yli 50 vuoden ajan. Sinä aikana se on kehittynyt valtavasti, eikä kyse ole enää vain neljästä tyylistä tai neljästä väristä.

Uusi, kolmannen sukupolven DiSC-analyysi hyödyntää modernia psykometriikkaa, mikä tarkoittaa mm. adaptiivista mittausmenetelmää ja pitkälle kehittyneitä algoritmeja. Ne mahdollistavat laadukkaat ja tarkat profiilit.

Lue lisää sertifioinnista.

 

PS_Takstmann

DiSC-mallin pitkä historia

Ihmisten näkyvää käyttäytymistä 1920-luvulla tutkinut ja DiSC-mallin perustan luonut William Moulton Marston ei koskaan luonut psykologista instrumenttia, jolla olisi luokitellut ihmisiä eri tyyleihin, vaan se kehitystyö tehtiin paljon myöhemmin. DISC-mittausmenetelmän kehitystyö alkoi varsinaisesti vasta 1940-luvulla.

Lue lisää…

1970-luvulta tähän päivään

Monien kehitysvaiheiden kautta syntyi kahteenkymmeneenneljään neljän kysymyksen sarjaan perustuva arviointimenetelmä, johon myös 70-luvulla julkaistu alkuperäisen DiSC-analyysin ensimmäinen versio perustui. Monet DISC-tyyppiset analyysit hyödyntävät samaista mallia edelleen.

Vuonna 1994 alkuperäistä mallia haluttiin parantaa ja sen kysymysmäärää lisättiin. Uusi profiili sai tuolloin nimekseen DiSC Classic®. DiSC Classicista tuli menestys ja niitä tehtiinkin kymmeniä miljoonia ennen siirtymistä alkuperäisen DiSCin uusimpaan kehitysversioon.

C_i_D_Finnish

Uusin, kolmas sukupolvi

Kolmannen sukupolven Everything DiSC -tuoteperhe näki päivänvalon vuonna 2009, jolloin julkaistiin uusi Everything DiSC -työyhteisöprofiili liitteineen. Vuonna 2012 siirryttiin adaptiiviseen mittausmenetelmään, mikä mahdollisti entistä tarkemmat analyysit.

Circumplex-malli

Nykyisin käytettävän DiSC-kuvaajan, eli niin sanotun Circumplex-mallin juuret juontajat myös pitkälle – aina 1950-luvulle saakka. Nykytutkimuksen valossa Circumplex-mallilla on vahva tieteellinen perusta (Interpersonal circumplex).

Everything DiSC -tuoteperhe

Everything DiSC on paljon muutakin kuin vain analyysi. Kyse on mittavasta tuoteperheestä, johon kuuluu useita eri profiilivaihtoehtoja erilaisine raportteineen. Yhteinen nimittäjä kaikille profiileille on toki henkilökohtainen DiSC-tyyli, mutta sen lisäksi kyse on myös prioriteeteista ja teemakohtaisista sovelluksista.

Nykyään tuoteperheeseen kuuluu työyhteisöprofiilin lisäksi useita eri käyttöyhteyksiin suunniteltuja työkaluja. Näitä ovat mm. johtajuus- ja konfliktiprofiilit. Perusteelliseen tutkimukseen perustuva alkuperäinen DiSC-analyysi on näin kasvanut vuosien saatossa ja tänään se on kaikkein kehittynein ja tutkituin DISC-tyyppinen analyysi maailmassa.

Everything DiSC -tuoteperheen taustatutkimus on koottu yksin kansiin. Tutkimusraporttia voi tilata suoraan Amazon-verkkokaupasta (tilaa).

Everything DiSC Manual

Esimerkki Everything DiSC -analyysin reliabilisuudesta (otos: Suomi).

Screenshot 2020-04-19 at 14.39.18