Onnistuneen etävalmennuksen sisällöt

Parhaimmillaan etävalmennus saattaa olla jopa perinteistä valmennusta rikkaampi ja henkilökohtaisempi kokemus.

Uusi kurssi eDiSCissä: Kaikki mitä tarvitset laadukkaan Everything DiSC -tiimivalmennuksen pitämiseen verkossa

Oletko jo pitänyt etävalmennuksia? Etävalmennukset ovat erinomainen vaihtoehto perinteisille valmennuksille. Kokemukset ovat olleet lähes yksinomaan hyvin positiivisia. Mutta vanhoin eväin niitä ei kuitenkaan pidä ryhtyä tekemään. Lopputulos ei pelkästään ole enää riippuvainen siitä, mitä valmennuksessa teemme, vaan aikaisempaa enemmän siitä, mitä teemme sitä ennen. Hyvin suunniteltu on etävalmennusten suhteen enemmän kuin puoliksi tehty. Valmistautumisen voisi kiteyttää kolmee kirjaimeen: S.O.L.

  • S – Sisältöjen hallinta
  • O – Ohjelmistojen hallinta
  • L – Laitteiden hallinta

Sisällöt

Sisältöjen hallinnalla tarkoitetaan mm. esitysaineistoja, aktiivimonisteita, harjoituksia, fläppejä, chattejä, äänestyksiä, testejä, mittareita yms. Niiden käyttö on mahdollista, mutta ne tulee suunnitella etukäteen. Näin siksi, että kaikki liittyy vähän kaikkeen. Jos käytössäsi on ryhmähuoneet (breakout room) tai esim. Howspace-digialusta, niin valmennuksesta tulee koko lailla toisenlainen, kuin pelkän onlineyhteyden varassa pidettävä valmennus.

Ohjelmistot

Erilaisten valmennusohjelmien käyttö valmennuksessa on monelle vieras asia. Enkä nyt tarkoita vain Teams- tai Zoom-alustoja, vaan esim. em. Howspace-digialustan kaltaisia ratkaisuja, jotka mahdollistavat erinomaisen monia erilaisia aktiviteetteja. Esim. Zoomin ja Howspacen kautta voi yhdessä järjestää mitä tehokkaimpia ja moniulotteisempia valmennuskokonaisuuksia, joissa mukana on esim. pienryhmäkeskusteluita, chattejä, kyselyitä, live streamia (fläppi) ja tietenkin ihan puhtaasti valmentajavetoisia osuuksia.

Laitteet

Laitteet on haaste, sekä valmentajille että osallistujille. Kukaan ei voi kieltää sitä, että etteikö laitteet olisi pahasti jäljessä siitä, mitä niillä juuri nyt pitäisi tehdä. Otetaanpa esimerkiksi vaikka sähköinen whiteboard-valkotaulu.

Koita nyt aikuisten oikeasti piirtää tai kirjoittaa siihen hiirellä jotain.

Ihan kaikilla ei nimittäin taida vielä olla kosketusnäytöllistä tietokonetta. Kameroiden, mikkien ja pikkuriikkisten kajareiden laadusta puhumattakaan.

Mutta vaikka tilanne on tämä, sen taakse ei voi piiloutua. On tässä paljon hyvääkin. Moni asia riippuu ennen kaikkea siitä, olemmeko valmiit ottamaan tekniikan haltuun. Itse hyödynnän valmennuksissa oman tietokoneeni lisäksi myös live streamia ja välillä myös ipadin piirtomahdollisuuksia. Niiden lisäksi käytän vielä yhtä tietokonetta monitorina, josta näen koko ajan, mitä valmennettavat näkevät. Kaikkien näiden yhtäaikainen käyttö on loppu viimeksi kuitenkin aika yksinkertaista, kunhan on ensin ottanut laitteet haltuun.

Lataa uudet etävalmennusaineistot eDiSCistä

Laadukas etävalmennus on menetelmiltään usein moniulotteisempi kuin perinteinen. Tussi ja fläppi ei enää oikein tahdo riitää. Sitä varten olemme koostaneet yhteen kaiken oleellisen, mitä tarvitset rakentaessasi oman tiimivalmennuksen, jonka keskeinen ajatus on luoda yhteistä kieltä ja sanoittaa erilaisuutta. Omasta kokemuksestani voin sanoa, että se toimii!

Kurssi sisältää mm.

  • täydelliset ohjeet (minuuttiaikataulu)
  • esitys Everything DiSCin taustoista, teoriasta ja tulkinnasta
  • aktiivimonisteet sekä prioriteettien että tyylien käsittelyyn
  • uusia suomenkielisiä videoita DiSCin perusteista

Ja jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää, niin pistä viestiä tulemaan. Etsitään ratkaisut yhdessä.

Pääset eDiSCin etävalmennusaineistoihin omilla tunnuksillasi* tämän linkin kautta.

 

*eDiSC on MLP:n valmentajille suunnattu aineistopankki, joka on ilmainen sertifiointia seuraavan kalenterivuoden loppuun saakka. Muutoin sen hinta vastaa yhden Työyhteisöprofiilin hintaa. Jos sinulla ei vielä ole eDiSC-tunnuksia, otathan yhteyttä suoraan Tuijaan (tuija@mlp.fi, 0440 555 076).