Sertifioinnit

Sertifioitu työyhteisökouluttaja on tärkeä osa yritysten toimintaa 

Sinustako sertifioitu työyhteisökouluttaja?

Sertifiointi on tarkoitettu kaikille henkilöstön kehittäjille, valmentajille, tiiminvetäjille ja esihenkilöille, jotka kokevat vuorovaikutuksen ja sen kehittämisen tärkeäksi työssään. Työyhteisökouluttaja on henkilö, jonka tehtävänä on tukea organisaation henkilöstöä työhyvinvoinnin ja tiimityön osa-alueilla, ja auttaa kehittymään kaivatuilla alueilla. 

 Valmentajavalmennus koostuu valmennuspäivistä sekä niitä tukevista sisällöistä kuten välitehtävistä sekä näyttövalmennuksesta. Sertifioinnin myötä saat ja osaat hyödyntää Everything DiSC ja/tai The Five Behaviors työkaluja työsi tukena. Sertifioinnin jälkeen käytössäsi ovat monipuoliset materiaalit MLP:n materiaalipankissa sekä ehtymätön tukemme työkaluihimme ja palveluihimme liittyen. 

Valitse sertifiointipolkusi

Sertifioitunut työyhteisökouluttaja on kysytty ja arvostettu ammatillinen etu. Sertifioituminen auttaa sinua tarjoamaan laadukkaampia palveluita asiakkaillesi ja työyhteisöillesi.

Kun päätös sertifioinnista on syntynyt, voit valita, haluatko sisällyttää sertifiointiisi pelkästään Everything DiSC -tuoteperheen vai otatko mukaan myös The Five Behaviors -tiimiprofiilin. Riippumatta valinnastasi, sertifioinnin ensimmäiset sisällöt ovat samat.  Valmennuspäivien pituudet vaihtelevat moduulien mukaan puolesta päivästä vajaaseen päivään.

Sertifioinnit avuksi työyhteisön kehittämiseen

Sertifiointiprosessi jaksottuu ihannetilassa 3-5 kuukauden aikajaksolle, mutta on mahdollista suorittaa nopeamminkin. Sertifiointi voidaan suorittaa joko avoimissa valmennuksissa tai yrityskohtaisesti järjestetyissä päivissä. Kysy organisaatiokohtaisista sertifioinneistamme lisää.

Pakolliset moduulit

Sertifiointi aloitetaan aina yhdessä sovitulla aloituspalaverilla, jossa käydään läpi juuri sinun sertifiointipolkusi – siihen liittyvät päivämäärät ja tehtävät.  Lue alta lisää valmennuspäivien sisällöistä.

pysty3

Everything DiSC® -valmentajavalmennuksen ensimmäinen päivä luo perustan koko sertifiointiprosessille. Päivän aikana käsitellään Everything DiSC® -mallin taustaa ja teoriaa sekä puretaan  auki Työyhteisöprofiilin sisältö.

Päivän aikana tutustutaan myös Everything DiSC® Työyhteisö -profiilin prioriteetteihin, tuoteperheen raportteihin, MLP Akatemia -sisältöpankkiin sekä MyEverythingDiSC-palveluun.

 

Kesto: 5 h

 

Sisältö

 • Everything DiSC®-mallin taustat, teoria ja tutkimus
 • Everything DiSC-tyylit ja -prioriteetit
 • Motivaattorit ja stressitekijät
 • Henkilökohtainen profiili ja vertailuraportit
 • MLP Akatemia - verkko-oppimisympäristö ja valmennusaineistot
 • MyEverythingDiSC.com-onlinepalvelu
Sertifioitu työyhteisökouluttaja on tärkeä osa yritysten toimintaa 

Valmennuksen tulee aina olla prosessi, joka mahdollistaa opitun kertaamisen ja vie muutoksen käytäntöön. Toisessa päivässä käydään läpi yksi tapa rakentaa Everything DiSC -valmennuksesta vaikuttava prosessi, joka kehittää tiimin yhteistyötä ja vuorovaikutusta. Päivän aikana syvennetään myös omaa ymmärrystä Everything DiSCin soveltamiseen liittyen.

 

Kesto: 5 h

 

Sisältö

 • Profiilista prosessiksi
 • Valmennuksen ja valmennusprosessin rakentaminen
 • Luottamus ja sen rakentaminen
 • Konfliktit ja erilaisuus
 • Palautekeskustelu
pysty2

Näyttövalmennuksella tuetaan opitun viemistä käytäntöön. Näyttövalmennuksen aikana sertifioituva valmentaja purkaa Everything DiSC® Työyhteisö -profiilit osallistujille (4 profiilia sisältyy sertifioinnin hintaan). Näyttövalmennukset suunnitellaan ja rakennetaan vastaamaan tiimin tavoitteisiin, ja valmennus pidetään välittömästi valmennusmoduulien jälkeen.

 

Kesto: puoli päivää

 

Sisältö

Sertifiointiprosessin päätteeksi jokainen osallistuja suorittaa näyttövalmennuksen vapaavalintaiselle tiimille. Valmennuksen jälkeen MLP:n valmentaja antaa palautteen valmennuksesta.

 

Palautteessa arvioidaan:

 • Valmennuksen rakenne ja tavoite
 • Teoriaosuus
 • Profiilien purku ja Liite valmentajille -osuus
 • Harjoitteet

Valinnaiset ja vaihtoehtoiset moduulit

 Sertifioinnin kiinteiden moduulien lisäksi voit valita käytäväksi osioksi Everything DiSC -sertifioinnissa joko Everything DiSC Johtajuus -profiilin tai Everything DiSC Rakentava Konflikti -profiilin. Tai jatkaa The Five Behaviors -moduulien pariin valitessasi sen täydentämään Everything DiSCiä. Halutessasi voit myös myöhemmin  täydentää sertifiointiasi näillä valinnaisilla moduuleilla (hinnoitellaan erikseen). 

Parempi työyhteisö: Everything DiSCin hyödyt

Everything DiSC® Johtajuus - profiili (Work of Leaders) kuvaa omaa johtamistyyliä ja vertaa sitä parhaisiin johtamiskäytäntöihin. Päivän aikana käsitellään sitä, miten Johtajuusprofiilia voidaan käyttää strategisen johtamisen tukena.

 

Kesto: 5 h

 

Sisältö

 • Everything DiSC® Johtajuus -profiilin (Work of Leaders) rakenne ja sisältö
 • Johtamisen prioriteetit (mihin voimavarat suunnataan)
 • VST-malli (visio, sitoutuminen, toteutus)
 • Oma johtaminen vs. johtamisen parhaat käytännöt
 • Oman johtajuuden kehittäminen
360-arviointi ja työhyvinvoinnin mittaaminen  kuuluu kaikille!

Valmennuspäivän aikana käydään konfliktiprofiilin rakenne ja tavoite läpi. Tämän lisäksi luodaan osallistujille ymmärrys siitä, mitä konfliktiprofiilin avulla voidaan tehdä. Everything DiSC® Rakentava Konflikti -profiili sanoittaa erilaisuutta tilanteissa, joissa tunteet ovat voimakkaita.

 

Kesto: 3,5 h

 

Sisältö

 • Everything DiSC® Rakentava Konflikti -profiilin rakenne ja sisältö
 • Mikä on konflikti?
 • Eri tyylien käyttäytyminen konfliktitilanteessa
 • Tuhoavat reaktiot
 • Vaistomaisten ajatusten tunnistaminen
 • Reaktion muuttaminen
 • Toiminnan mukauttaminen ja rakentava käyttäytyminen
Everything DiSC® Johtajuus -profiili Hyvä johtajuus johtaa tuloksiinn organisaatiossa. 

Tiimin viisi toimintatasoa (The Five Behaviors®) on tiimiarvioon perustuva valmennusohjelma, joka auttaa rakentamaan tiimejä, joiden jäsenillä on vahva keskinäinen luottamus ja psykologinen turvallisuus. Hyvän tiimin rakentaminen vaatii työtä. Siitä saatava hyöty on kuitenkin merkittävä niin organisaatiolle, tiimille kuin yksilöllekin.

 

Kesto: Valmennus koostuu kahdesta valmennusmoduulista, joista ensimmäisen kesto on 5 h ja toisen 3 h.

 

Sisältö

 • Patrick Lencionin viisiportainen tiiiminkehitysmalli
 • Erilaisuuden ymmärtäminen ja hyödyntäminen Everything DiSC® -mallin mukaan
 • Tiimin nykytila ja tiimikulttuuri
 • Henkilökohtaisen raportin tulkinta
 • Valmennustyökalut ja profiilivaihtoehdot
 • Eri valmennusprosessit ja prosessien vaiheet: luottamus, konfliktit, sitoutuminen, tilivelvollisuus, tulostietoisuus

Apunasi sertifioinnin jälkeen

MLP Akatemia

Sertifiointisi alussa saat pääsyn MLP Akatemiaan. Se on materiaalipankki, josta löydät niin sertifiointisi aikana käytettävät valmennusmateriaalit kuin myöhemmin omassa työssäsi hyödynnettäviä materiaaleja aina Everything DiSCin tutkimustaustasta uusimpiin suomenkielisiin valmennus- ja markkinointimateriaaleihin. MLP Akatemia sisältyy sertifiointisi hintaan ensimmäisen vuoden ajaksi, jonka jälkeen se muuttuu vuosimaksulliseksi halutessasi jatkaa sen käyttöä. 

Sertifioitu työyhteisökouluttaja on tärkeä osa yritysten toimintaa 

EPIC -profiilituotantojärjestelmä

EPIC -profiilituotantojärjestelmä on käytännöllinen työkalu, jonka saat käyttöösi sertifioinnin myötä. EPIC toimii verkon välityksellä ja sen kautta voit hallinnoida omaa profiilituotantoasi 24/7. Saat mm. lähetettyä profiililinkit vastattavaksi, tulostettua ja lähetettyä valmiita profiileita sekä tehtyä vertailu- ja ryhmäraportteja. Perehdytämme käyttäjät järjestelmän toimintaan ja olemme käytön tukena tarvittaessa myös sen jälkeen. EPICin avulla Everything DiSC – ja The Five Behaviors -profiileita on helppo tehdä ja hallinnoida!
Sertifioitu työyhteisökouluttaja on tärkeä osa yritysten toimintaa 

Konkarivalmennus

3.10.2023

Konkarivalmennus tulee taas lokakuussa! Se on tarkoitettu kokeneille DiSC-ammattilaisille, jotka kaipaavat lisäsyvyyttä osaamiseensa valmennuksiinsa.

Päivässä pureudutaan tarkemmin mm. Circumplex-malliin ja Liite Valmentajille -osioon sekä tietysti jaetaan kokemuksia valmentajakollegoiden kanssa. Valmennus toteutetaan lähivalmennuksena .

Valmentajaverkosto apunasi

Työyhteisön kehittämiseen on joskus parasta ottaa avuksi oman organisaation ulkopuolinen ammattilainen.  Valmentajaverkostoomme on vuosien saatossa sertifioitu yli 900 organisaatioiden kehittäjää, ja olemme osa Wileyn maailmanlaajuista valmentajaverkostoa. Meidän kauttamme löydät sertifioidut ammattilaiset organisaatiosi kehittämiseen tai voit myös liittyä mukaan heidän ammattitaitoiseen joukkoonsa.

 

Valmentajaverkosto: Ahti Kilpeläinen

Ahti Kilpeläinen

Valmentaja
Tmi Ahtico
ahti.kilpelainen @gmail.com
+358 50 324 1271

Valmentajaverkosto: Kalle Lappalainen

Kalle Lappalainen

Valmentaja
Kulmia Group Oy
kalle.lappalainen @kulmia.fi
+358 40 513 0616

Valmentajaverkosto: Sini Caven

Sini Cavén

Psykologi
Pihlajalinna
sini.caven @pihlajalinna.fi
+358 40 540 5369

Valmentajaverkosto: Mari Lippojoki

Mari Lippojoki

Valmentaja
Premix Oy
mari.lippojoki @premixgroup.com
+358 44 218 4400

Valmentajaverkosto: Sari Tuura

Sari Tuura

Valmentaja
Eezy Flow Oy
sari.tuura @eezy.fi
+358 45 275 6692

Valmentajaverkosto: Pirkko Tavaila

Pirkko Tavaila

Valmentaja
Ingenious Team Oy
pirkko @ingenious.fi
+358 40 195 5424

Valmentajaverkosto: Anne Kamaja

Anne Kamaja

Valmentaja
Happy Dreams Konsultointi Oy
ak.happydreams @outlook.com
+358 50 301 1659

Valmentajaverkosto: Sami Jalonen

Sami Jalonen

Valmentaja
Innomind
sami.jalonen @innomind.fi
+358 400 605 225

Valmentajaverkosto: Pirja Aarnio

Pirja Aarnio

Valmentaja
Vincit Oy
pirja.aarnio @vincit.fi
+358 40 750 2700

Valmentajaverkosto: Jori Kosonen

Jori Kosonen

Valmentaja
Talent Network
jori.kosonen @talentnetwork.fi
+358 50 518 4790