Rema Partners – työkalu voimavarojen hallintaan

Unihäiriöistä se alkoi

– Ei siihen aikaan burnoutista puhuttu. Sitten se tapahtui. Kunniallinen kaatuminen saappaat jalassa. Taustalla oli pitkät pätkät työtä ilman yhtään vapaapäivää. Kolme kirjaa ja kolme lasta. Jokainen päivä oli sekunnilleen mitoitettu. Sisäinen velvollisuuden tunne ajoi voimallisesti eteenpäin, muistelee yli kymmenen vuoden takaisia aikoja Rema Partners Oy:n konsulttijohtaja Tapani Sopanen.

Maailma hullaannutti, työn imu oli käsittämätön. Ajan ja omien voimavarojen hallinta loppui tyystin. Alkoi tuntua, että riitän mihin vaan. Nyt puistattaa. En osannut ajatella, että voimavarat voisivat loppua kokonaan, Sopanen jatkaa.

Omien prioriteettien tajuaminen

– Jälkeenpäin tajusin, että omat prioriteetit olivat päälaellaan ja loppuun palaminen väistämätöntä. Monella vuosikymmenellä monet johtajat ovat kulkeneet saman polun ja kohdanneet saman tilanteen. Kaikki eivät jaksaneet loppuun saakka, vaan jättivät leikin kesken. Kysymykset olivat todellisia.

Sitten kuulin DiSC:n vaikutuksesta itseymmärryksen ja omien rajojen tajuamiseen. Mitkä ovat tarpeeni, mistä nautin ja miten haluan asioita tehdä.

– Muistan raapaisseeni tätä teemaa varovaisesti johdon valmennuksessa. Se riitti, paluuta ei enää ollut. Kun näkee oman tilanteen DiSC:n avulla, voi tehdä korjausliikkeitä.

Väline elämän tasapainon tarkasteluun

Ei riitä, että tarkastelee vain yhtä elämän osa-aluetta, kokonaisuuden tulee olla tasapainossa. Ja sitä varten tarvitaan usein malleja ja välineitä,DiSC voi olla yksi vaihtoehto.

Olin aluksi aika skeptinen, kun ryhdyimme valitsemaan työkaluja. Mutta tilanne muuttui, kun näin niiden vaikutuksen

DiSC:n avaama oli aivan uusi maailma. Tämä havahtuminen näkyi myös tuloksissa, Tapani Sopanen summaa.

http://www.rema.fi/en/