Profiilista prosessiksi

Tunnetko jo 70-20-10 –mallin? Ensi hätään vaikuttaa siltä, että kyse olisi matemaattisesta mallista – no, voi sen niinkin ottaa. Kyse on kuitenkin oppimisesta, eli käytännössä siitä, ”meneekö oppi perille”.  MLP:n näkökulmasta ollaan ytimessä. Miten saada esim. Työyhteisöprofiili elämään keskellä kiireisintä arkea, eikä pelkästään valmennuksessa?

 

70-20-10

 

Käytäntö on opettanut, että tarvitsemme kolmenlaisia oppimiskokemuksia ja juurikin tuon mallin mukaisessa suhteessa. Sanoisimme sen seuraavasti: 70 % arjen haasteita, 20 % keskinäistä sparrausta ja 10 % ohjattua koulutusta.

Profiilista prosessiksi teema rakentuu tämän ajatuksen varaan. Jos kerran tiimiläiset saavat mahdollisuuden sanoittaa erilaisuutta, ei riitä että asiasta keskustellaan vain ohjatussa koulutuksessa, vaan erilaisuuden käsittely tulee viedä arjen ja kiireen keskelle.

 

MLP ja Humap Software -yhteistyöhön

 

Jotta erilaisuuden sanoittaminen saataisiin entistä tehokkaammin osaksi jokapäiväistä toimintaa, tarvitsimme sitä varten toimivan alustan. Ja sellainen löytyi. MLP teki yhteistyösopimuksen Humap Softwaren kanssa, mikä antaa meille mahdollisuuden rakentaa valmennusprosessit verkkoon ja sitä kautta viedä ne keskelle arkea.

 

Miten saada Työyhteisöprofiili elämään keskellä kiireisintä arkea?

 

Howspace (ex. REAL)

 

Howspace on fasilitointialusta, joka mahdollistaa sisältöjen, sparrauksen ja tehtävien viemisen aina siihen tilanteeseen, missä niitä tarvitaan juuri silloin kun niitä tarvitaan. Ensimmäisenä on vuorossa perinteinen DiSC-valmennus ja sen rakentaminen prosessiksi niin, että se on tarvittaessa vaikka sellaisenaan valmentajien käytössä. Seuraavana on vuorossa DiSCin sovellukset, eli miten valmennetaan esim. luottamusta, konflikteja, myyntiä, palautetta jne.

 

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä: sami@mlp.fi

 

Tutustu 70-20-10 -malliin ja mistä siinä on kyse täältä.