Niklas Reuter luotsaa suomalaista projektiosaamista ja luottaa hyvejohtamiseen

Tässä juttusarjassa tutustutaan Suomen Everything DiSC ja The Five Behaviors -valmentajiin.

 

”Liiketoiminnan toteuttaminen eettisesti kestävästi merkitsee minulle paljon”, sanoo Projnik Oy:n yrittäjä ja Everything DiSC -valmentaja Niklas Reuter. ”Yritysten ja yhteisöjen tukeminen projektienhallinnassa, tiimien vuorovaikutuksen sparraaminen ja yritysvastuullisuuden tukeminen ovat teemoja, joiden parissa teen arkityötäni”, kertoo 2014 yrittäjänä aloittanut Niklas. Aikaisemmin Tieturin leivissä työskennellyt Niklas toteaa yrittäjyyden olleen hänelle onnenpotku: ”Olen saanut tutustua uusiin toimialoihin, hallita ajankäyttöäni ja kiinnostuksen kohteitani aikaisempaa paremmin.”

 

Onnistuneet projektit tarvitsevat ihmisten johtamista

 

Se millainen projektisalkku yrityksellä tai yhteisöllä on ja millaisella projektimallilla asiaa pyöritetään, ei kuitenkaan riitä, jos projektissa toimivien ihmisten innostaminen ja motivoiminen eivät ole kunnossa.

 

Projnikin ydinpalveluihin kuuluvaa projektienhallintaa ruokkii myös Niklaksen palo kehittää suomalaista hyvejohtajuutta. Johtajuudessa Niklasta kiinnostaa erityisesti ihmisyyden kehittäminen johtajan roolin takana, vallankäyttäjän ohjaaminen toimimaan hyveiden ohjaamina. ”Johtajuus ei ole vain osaamista ja asioiden hallintaa, vaan sitä millainen johtaja on ihmisenä. Luonteenpiirteet, tahto ja aikomukset konkretisoivat arkipäivän teoissa”, Niklas toteaa. Projektien johtamiseen hän antaa kolme vinkkiä:

 

  • Kuuntele ja huomioi ihmiset
  • Varmista projektin asiakas- ja käyttäjähyöty
  • Määrittele ajoissa projektin vaikuttavuus.

 

Harmi, että valmennus tuli näin myöhään

 

”Tosiaan, käytän DiSCiä vuorovaikutus- ja tiimivalmennuksissa, joissa huomaan, että projektitiimin yhteistyötaidoissa on puutteita. Yhteisöllisyyden parantaminen on usein suurin motiivi käyttää DiSC-profiileja. DiSCin tarjoamasta vuorovaikutusymmärryksestä syntyy oivalluksia, ja usein todetaankin, että olisipa tullut käytyä tämä valmennus jo aikaisemmin. Toivoisin, että valmentaja voisi joskus seurata miten DiSC-ajattelu jalkautuu ihmisten arkipäivän käyttäytymiseen, mutta useimmitenhan se ei valitettavasti ole mahdollista”, Niklas sanoo.

 

Whistle blowing

 

Kansalaisjärjestötyö, toiminta Punaisessa Ristissä ja Amnestyssä sekä ihmisoikeuksia edistävä työ Euroopan Komissiossa ovat muovanneet Niklas Reuterin omia periaatteita ja vakaumusta. ”Epäeettisen toiminnan kitkeminen yrityksistä on minulle tärkeää. Olen ollut tuomassa Suomeen WhistleB-työkalua ja -viestintäkanavaa, jonka avulla kuka tahansa voi tuoda esille korruptiota tai yrityksen toiminnassa havaitsemiaan epäeettisyyksiä. Puhaltamalla ajoissa pilliin ehkäistään ongelmien paisumista räikeiksi ja edistetään terveen liiketoiminnan kehittymistä. Se on sekä yrityksen että yhteiskunnan etu”, Reuter toteaa viimeiseksi.

 

Lue lisää:
www.projnik.fi
www.hyveettyossa.fi