Mindlab2019-konferenssi

Mindlab 2019 -konferenssi

 

MLPn päämiehen Wileyn vuotuinen partnerikonfrenssi pidettiin tällä kertaa Denverissä Coloradossa. Mitä jäi käteen? Tähän kysymykseen on helppo vastata: paljon!

 

Kolmen päivän konferenssin keskeisin viesti oli kulttuuri ja sen kehittäminen, ja millaisilla tuotteilla sitä voidaan parhaiten tukea. Uudet tuotteet ovat täsmätuotteita, eräänlaisia kulttuurikatalyyttejä, juuri tätä varten suunniteltuja. Niiden tehtävä on auttaa yksilöitä onnistumaan keskellä isoa työelämän transformaatiota, jota parhaillaan elämämme.

 

Mistä uusista tuotteista nyt puhumme?

Uutuus: Konfliktiprofiili

Ensimmäinen merkittävä uutuus on Everything DiSC -konfliktiprofiili. Konfliktiprofiili kuvaa sanan varsinaisessa merkityksessä yksilön tapaa reagoida konfliktiin ja mahdollisuutta ”riifreimata”, eli mukauttaa omaa käyttäytymistä, niin että tuhoavasta konfliktista tulee rakentavaa yhdessä tekemistä. Lopputulemana on tuhoavan käyttäytymisen väheneminen ja konfliktien tuloksellinen hyödyntäminen.

  • Suomenkielinen Everything DiSC -konfliktiprofiili on määrä julkaista elokuun Valmentajapäivässä 16.8.2019.

 

Tuhoavasta konfliktikäyttäytymisestä  rakentavaan yhdessä tekemiseen.

Oman ja toisen toimintatavan ymmärtäminen konfiktitilanteissa.

  • Oma toimintatapa
  • Rakentava reagointi
  • Menetelmät vähentää tuhoavaa käyttäytymistä
  • Konfliktien ja erilaisten mielipiteiden tuloksellinen hyödyntäminen

Uutuus: The Five Behaviors™: Personal Development

Toinen uutuus on The Five Behaviors™: Personal Development. The Five Behaviors of a Cohesive Team (Yhtenäisen tiimin viisi toimintatasoa) -profiilin uusi versio on yksilöprofiili. Kyse on siis The Five Behaviors -tiimiprofiilista, jonka voi nyt tehdä samaan tapaan kuin Everything DiSC Workplace -työyhteisöprofiilin. Se kuvaa tehokkaasti yksilön tapaa toimia tiimin jäsenenä Lencionin viisiportaisen malliin perustuen.

  • The Five Behaviors™: Personal Development -profiili julkaistaan englanniksi 9.5.2019.

 

Tunneälyprofiili

Kolmas uutuus on Everything DiSC Agile EQ, eli täysin uusi Tunneälyprofiili. Ensimmäinen BETA-testaus on jo takanapäin ja vastaanotto oli erinomainen. Uusi tunneälyprofiili sai parhaan BETA-yksi vaiheen vastaanoton koskaan Everything DiSC -tuoteperheen historiassa. Kyse on mallista, joka sanoittaa tunneälyä yhtä tehokkaasti, kuin Työyhteisöprofiili sanoittaa näkyvää käyttäytymistä. Tulossa on siis jälleen kerran jotain ennen näkemätöntä, missä yhdistyy vahva tutkimus, raskaan sarjan tuotekehitys ja käytettävyys.

  • Julkaisupäivä auki

 

Myös brändi uudistuu

Esimakua brändiuudistuksesta on jo saatu ja mutta varsinainen muutos on vasta edessä. Sen lisäksi, että tuotteiden tulee vastata aikaa, myös ilmeen pitää pysyä mukana. Meillä Suomessa se näkyy ennen kaikkea siinä, että profiilien ilmeet uudistuvat. Sisältö pysyy tuttuna ja turvallisena, mutta näkymä tulee muuttumaan. Sama koskee ns. KITtejä. Työyhteisöprofiiliin liittyvä Wileyn tuottama aineistopaketti, joka sisältää mm. esityksiä, videoita ja työkirjapohjia uudistuu myös. Molempien osalta uudistustyö on parhaillaan käynnissä, eli tuloksia on odotettavissa syksyn 2019 aikana.

 

HBR

Kehitys on siis kerrassaan upeaa tällä hetkellä. Wileyn tavoitteena on olla muutamassa vuodessa oman alansa ykkönen. Jotta se olisi mahdollista, sen tuleekin näkyä ja kuulua, ja isosti. Yksi mielenkiintoinen ja tavoitetta hyvin kuvaava esimerkki on juuri aloitettu mainonta Harvard Business Review -lehdessä. Maalis-huhtikuun numerossa heti lehden ensimmäisiltä sivuilta löytyy koko sivun Everyhting DiSC -mainos uudella ilmeellä. Tästä on hyvä mennä eteenpäin.

MLP