Metropolia – DiSC ammattikorkeakoulussa

DiSC auttoi käsittelemään AMK:ssä kritiikkiä ja muutosvastarintaa

Metropolia Ammattikorkeakoulun Laboratorioalan koulutusohjelma sijaitsee Helsingin Käpylässä Onnentiellä. Koulutusohjelma on osa Teollisen tuotannon klusteria. Muutama vuosi sitten taustalla oli isoja muutoksia, jotka aiheuttivat kritiikkiä ja muutosvastarintaa. Työhyvinvointi ei ollut toivotulla tasolla. Joukkoon mahtui myönteisiäkin muutoksia. Yksi sellainen oli tiimiorganisaatioon siirtyminen.Everything DiSC -työkaluista toivottiin ratkaisuita ongelmiin ja tiimityön tehostamiseen.

Työhyvinvointikyselyn tulokset eivät olleet toivotunlaisia

– Muistan silloin kysyneeni meidän sihteeriltämme, mistähän tämä kaikki voisi johtua, toteaa Metropolia Ammattikorkeakoulun koulutusvastaava Mia Ruismäki.

”Te voisitte edes syödä yhdessä”, hän totesi.

Samoihin aikoihin Laboratorioalan koulutusohjelmalle aukesi tilaisuus pohtia erilaisuutta hieman tarkemmin.

Talon sisäinen DiSC-valmennus

– Otimme osaa talon sisäiseen DiSC®-valmennukseen. Etukäteen emme odottaneet siltä mitään. Ajattelimme, että katsotaan nyt, kun kerran tarjotaan. Yhteinen purku oli tosi hyvä, tutustuimme toistemme profiileihin ja käyttäytymistyyleihin. Niistä väännettiin vitsiä valmennuksen jälkeenkin. Siitä oli hyötyä, Ruismäki kertoo.

– Tällä hetkellä meillä on hyvä työyhteisö. Nyt on mennyt tosi hyvin, ja se auttaa eteenpäin. Ei olla naama rutussa, vaan töissä on oikeasti kivaa, sanoo Mia.

Erilaisuutta osataan arvostaa – kaikkien ei tarvitse ajatella samalla tavalla.

– Työyhteisön tilanne on nyt parempi. DiSC® oli yksi juttu, joka auttoi ymmärtämään kollegoja. Nyt erilaisuutta osataan arvostaa, eikä kaikkien tarvitse ajatella samalla tavalla.

– Nykyään ajattelemme, että asiat riitelevät, eivät ihmiset, Ruismäki summaa. Enää ei pomo tee kaikkea itse, vaan olemme pystyneet hyvin jakamaan vastuita mielenkiinnon perusteella.

Myönteinen muutos näkyy myös ulospäin. Vuoden 2011 opiskelijapalautteiden tulokset olivat erinomaiset laboratorioalan koulutusohjelman osalta. – Labra oli paras yli kuudenkymmenen koulutusohjelman joukossa, Ruismäki toteaa hymyillen.

Jos me opettajat emme viihdy töissä, tai työyhteisössämme olisi jotakin kärhämää, ilman muuta se heijastuu opiskelijoihinkin, Mia Ruismäki lopettaa.

http://www.metropolia.fi/