Rakenna aitoa luottamusta

Aito luottamus luo psykologista turvallisuutta

Työryhmän ja tiimin ero on siinä, että työryhmä kokoontuu yhteen vain jakaakseen informaatiota, mutta aidossa tiimissä tiimiläiset tarvitsevat toisiaan onnistuakseen.

Luottamus voidaan jakaa karkeasti kahteen pääluokkaan. Perinteinen luottamus on sitä, että voin luottaa siihen, että teet sen minkä lupaat. Haavoittuvuuteen perustuvat luottamus sen sijaan tarkoittaa sitä, että voin luottaa siihen, että kaikilla muilla tiimin jäsenillä on hyvä tahto minua kohtaan.

Tulevaisuus on tiimeissä ja aidossa luottamuksessa

Tiimityö lisääntyy voimakkaasti. Näin siksi, että yritykset toimivat yhä laajemmin ja monimuotoisemmin. Yhteistyöhön käytetään 50 % enemmän aikaa kuin mitä 20 vuotta sitten.  Siksi myös luottamuksen merkitys kasvaa. Kyse on aidosta, haavoittuvuuteen perustuvasta luottamuksesta eli juuri siitä psykologisesta turvallisuudesta, minkä Google nimesi tärkeimmäksi yksittäiseksi tekijäksi tiimin suorituskyvyn näkökulmasta.

Paranna kommunikaatiota

Vahvista konfliktikyvykkyyttä

Lue asiakkaidemme menestystarinoita!

Mehiläinen

Mehiläinen Toimiva vuorovaikutus ennaltaehkäisee työyhteisökonflikteja Mehiläinen Työelämäpalvelut päätti ottaa käyttöön

Lue lisää »
SKV

SKV SKV Kiinteistönvälitys – hyvä ihmistuntemus auttaa löytämään sen oikean

Lue lisää »