Konfliktien käsittelyyn uusi apu – Everything DiSC Productive Conflict

Viimeaikoina konfliktit ja myös niiden puute ovat puhututtaneet mediassa. On mietitty, miksi on niin hankalaa saada sanottua eriävää mielipidettään töissä tai miten siellä tulisi ylipäänsä suhtautua konfliktitilanteisiin. Konflikti syntyy silloin, kun olemme eri mieltä asioista ja koska olemme ihmisiä, erimielisyyksiin liittyy aina tunteita. Ne voivat purkautua monin tavoin aina räjähdysherkistä väittelyistä intensiivisiin pitkiin keskusteluihin tai jopa mököttämällä. Jokaisella meistä on kuitenkin oma tapansa käyttäytyä konfliktitilanteessa ja uskokaa tai älkää…kaikki tavat eivät ole aina hyviä.

 

Kaikki, jotka tuntevat DiSCin, tietävät neljä päätyyliä: D:n, i:n, S:n ja C:n. Ei ole myöskään vaikeaa arvata, että näillä eri tyyleillä on melko erilainen tapa käyttäytyä riitatilanteissa. Kullakin tyylillä on omat ajurinsa erimielisyyksissä ja silloin, kun tilanne kärjistyy, kaikissa tyyleissä ilmenee ei toivottua käyttäytymistä. Tällaiset käyttäytymiset voivat olla esimerkiksi riitelyä, juoruilua, toisten vähättelyä, itsensä puolustelua, syyttelyä, liioittelua, passiivisaggressiivista käyttäytymistä tai jopa kostamista. Kuulostaako tutulta?

 

Wiley on nyt julkaissut uuden englanninkielisen profiilin Everything DiSC Productive Conflict. Kuten nimikin jo kertoo, profiilissa syvennytään DiSCin avulla epäterveisiin konfliktin käsittelytapoihin ja siihen, miten nämä epäterveet tavat voidaan kääntää paremmin tuloksia tuoviksi menetelmiksi.

 

Taustalla on ajatus, että konfliktitilanteissa meissä ilmenee automaattisesti toimintatyyliimme liittyviä tuhoisia ajatuskulkuja. Kun saamme itsemme kiinni näistä mietteistä, sen sijaan, että toimisimme niiden mukaan, voimmekin kääntää suuntaa. Tällöin otetaan askel taaksepäin, käsitellään meissä syntynyt tunnetila ja muodostetaan uusi, kehittävämpi ajatus tilalle. Kuulostaa helpolta, mutta vaatii varmasti työtä.

 

Everything DiSC Productive Conflict profiili on saatavilla englanniksi myös MLP:n valmentajaverkostolle. Mikäli olet kiinnostunut ottamaan profiilin käyttöösi, pysy kuulolla. Aiheesta on tulossa lisätietoa lähiaikoina. Halutessasi voit laittaa yhteystietosi sähköpostitse terhi (a) mlp.fi, niin pidämme huolen, että saat ensimmäisten joukossa tarkempaa tietoa käyttöönotosta.

 

Katso Everything DiSC Productive Conflict esittelyvideo täältä.