”Killeri malli” edellyttää avoimuutta ja uskallusta – kurkistus ensimmäiseen suomenkieliseen 5B-valmennukseen

Ensimmäinen suomenkielinen The Five Behaviors – Yhtenäisen tiimin viisi toimintatasoa -valmentajavalmennus järjestettiin 10.8. Hannu Häyrisen vetämään päivään osallistui yhdeksän MLP-valmentajaverkoston jäsentä. Tunnelma oli avoin ja innostunut, kun tulevat 5B-valmentajat syventyivät tiimimalliin keskusteluiden ja harjoitusten kautta.

 

Tiimimallin valmentaminen on prosessi

 

Yhtenäisen tiimin viisi toimintatasoa -tiimityöohjelma on syntynyt konsultti Patrick Lencionin ja kustannusyhtiö Wileyn yhteistyönä. Suomenkielinen tiimimalli lanseerataan Nordic Business Forumissa 2.-3.10.

 

Tiimimallin ydinajatus on, että menestyvän tiimin toiminta ja tulokset perustuvat keskinäiselle luottamukselle. Ajan myötä sille rakentuvat myös muut tiimin toimintatasot, joita ovat rakentavat konfliktit, sitoutuminen, tilivelvollisuus ja tulosten huomioiminen.

 

”Ilman luottamusta ei synny sitoutumista”

 

Kymmenen vuotta yritysvalmentajana toimineen Sovelton Pasi Lehtiniemen mukaan tiimimalli on ”uraauurtava ja älyttömän selkeä”. Hänen mielestään sen suurin käytännön hyöty on nimenomaan luottamuksen merkityksen ymmärtäminen. Ilman luottamusta ei synny sitoutumista, eikä haastavia tilanteita pystytä käsittelemään alta pois.

 

“Kun on luottamusta, pystytään keskustelemaan avoimesti. Silloin asiat eivät jää vaivaamaan eivätkä hidasta projekteja. Tiimimalli luo edellytyksiä sille, että jokainen uskaltaa kertoa omista epäröinneistä ja haasteista työhön liittyen”, Lehtiniemi kiteyttää.

 

Uskallatko jakaa elämäntarinasi?

 

Luottamusta ja tiimihenkeä valmentajat pääsivät rakentamaan päivän aikana myös toistensa kanssa. Yksi harjoituksista oli oman elämäntarinan kertominen pienryhmissä.

 

Valmentajat huomasivat, että ensimmäisen kertojan tarina määritteli, millaisella tasolla loputkin uskalsivat avautua. “Se ei ole mikään kilpailu, mutta mitä henkilökohtaisemmin ja avoimemmin me uskallamme asioista kertoa, sitä enemmän se luo luottamusta ja fiilistä, että tässä nyt oikeasti ollaan läsnä”, Lehtiniemi pohtii.

 

”Tämä porukka tulee tekemään yhteisiä caseja”

 

”Killeri” malli ja avoin ilmapiiri vakuuttivat myös MAX Potentialin valmentaja ja konsultti Tiina Lehti-Lehtosen. Hänelle valmennuksen parasta antia olivat uudet harjoitukset, joilla varmistetaan tiimin tulosten aikaansaaminen. Päivän päätteeksi myös mahdollisia yhteistyökuvioita oli luvassa: ”Tämä on fantastinen porukka, joiden kanssa tullaan tekemään caseja yhdessä.”

 

 

Seuraava Yhtenäisen tiimin viisi toimintatasoa -valmennus järjestetään 30.10. Ilmoittaudu mukaan!

 

Teksti: Anne-Mari Ala-Kuha