Ateena, 23.-25.10.2019

Päämiehemme Wiley kokoaa kansainväliset kumppaninsa yhteen kahdesti vuodessa – keväisin Mindlabin merkeissä Yhdysvaltoihin ja syksyisin johonkin vaihtuvaan Euroopan kohteeseen – tarkoituksenaan pitää kumppaninsa tiedotettuna tulevista uutuuksista, muutoksista ja alan kehittymisestä. Tänä vuonna Wileyn kansainvälisten partnereiden kokoontuminen oli Ateenassa. Paikalle oli saapunut kumppaneita 33 eri maasta. Historian havinan ollessa käsin kosketeltavaa, Ateena tarjoili upeat puitteet tapaamiselle.

Tapaamisen agendalla oli osin samoja asioita kuin kevään Mindlabissa. Edelleen keskiössä on yrityskulttuuri ja sen kehittäminen sekä se, millaisilla tuotteilla tätä kehittämistä voidaan parhaiten tukea. Tuoteuutuudet ovat täsmätuotteita, eräänlaisia kulttuurikatalyyttejä, jotka on suunniteltu tukemaan kulttuurimuutosta. Niiden tehtävä on auttaa yksilöitä onnistumaan keskellä isoa työelämän transformaatiota, jota parhaillaan elämämme.

Odotetuimpana uutuutena on Everything DiSC Agile EQ –profiili, joka auttaa meitä kehittymään tunneälyssämme. Wileyn viittaaman tutkimuksen mukaan (McKinsey & Co Global Institute; US & 14 Western European Countries) sosiaalisten ja emotiaalisten taitojen tarve työelämässä kasvaa teknologisten taitojen rinnalla eniten vuoteen 2030 mennessä.

Tunneälyprofiililla pyritään vastaamaan tähän tarpeeseen. Profiili havainnollistaa DiSCille tyypillisesti meille luontaiset toiminta-alueet ja kertoo vastaavasti, minkä verran venymistä vaaditaan eri tilanteissa. Siinä missä Työyhteisöprofiili auttaa meitä ymmärtämään, miten toimia toisten kanssa tehokkaasti, Tunneälyprofiili puolestaan auttaa meitä oppimaan oman tyylin sopeuttamista tilanteen vaatimalla tavalla. Everything DiSCin Tunneäly profiili tulee olemaan jälleen syvällinen työkalu ja tehokas apuväline mm. coachin työkalupakkiin.

Työkalukehityksen lisäksi Wiley on laittanut paukkuja uuden alustan kehittämiseen. Tämä alusta tulee yhdistämään profiilin teon, hallinnoinnin ja oppimisen samaan paikkaan. Alusta tulee mahdollistamaan useamman Everything DiSC profiilin teon samanaikaisesti ja niihin nojaten erilaisten oppimispolkujen rakentamisen hyödyntäen osia eri profiileista.

Parhaillaan on käynnissä myös Everything DiSCin ilmeen uudistus. Profiilit päivittyvät uuteen ilmeeseen pikku hiljaa ja Wileyn tuottamissa markkinointimateriaaleissa voi jo törmätä päivitettyyn ilmeeseen ja viestiin ”Discover the power of we”.

Niin kuin Wileylla on tapana, kaikki uusi tapahtuu ensin englanniksi. Englanniksi tunneälyprofiilia voidaan odottaa julkaistavaksi jo ensi vuonna. Ja uusi alustakin on jo hyvässä juoksussa, tarkempaa aikataulua vielä odotellaan. Myöskin uuden ilmeen lanseeraamisessa englanninkieliset profiilit ja niihin liittyvät materiaalit ovat ensisijalla ja muut kieliversiot päivitetään näiden jälkeen. MLP:n tuottamiin suomenkielisiin materiaaleihin pyrimme päivittämään uuden ilmeen mukaista kuvitusta pikkuhiljaa muun tekemisen ohella. Uusimmat versiot kaikista materiaaleistamme löydät materiaalipankistamme www.edisc.fi.

Wileyn tapaamisilla on tapana laittaa MLP:lläkin pyörät pyörimään entistä vinhammin. Ja niin kävi tänäkin vuonna. Sillä välin kun odotamme tuoteuutuuksia saatavaksi suomenkielellä, pyrimme tukemaan parhaalla mahdollisella tavalla DiSCin implementointia organisaatioiden prosessien osaksi ja sujuvoittamaan profiilien (rinnakkaistakin) käyttöä olemassa olevilla profiileilla. Tästä on taas hyvä ponnistaa eteenpäin kohti (vieläkin) parempia tiimikulttuureita.