Everything DiSC AMK-opiskelussa, Case Haaga-Helia

Everything DiSC -työyhteisöprofiilia käytetään Haaga-Heliassa.

– Myyntityön opiskelijat selviytyvät opinnoista tosi hyvin aikataulussa, kertoo Pirjo Pitkäpaasi.

Opiskelu on kasvamista ammatti-identiteettiin. Se on myös suunnan löytämistä omaan itseen ja itsen määrittelyä suhteessa muihin. Kuka jeesaa, kuka peesaa, kenen kanssa homma toimii tai kenen kanssa asiat takkuavat.

Opiskeluvuosina tavataan paljon uusia ihmisiä. Opitaan uusia tapoja kommunikoida omaa osaamista, peittää heikkouksia, korostaa vahvuuksia. Syntyy johtopäätöksiä kenestä kannattaa ottaa vaikutteita ja kenestä ei. Tulee onnistumisia, kuten ongelmia ja ristiriitoja, jotka opitaan ratkomaan –  jokainen omalla tyylillään.

Videolla Haaga-Helia AMK:n lehtori Pirjo kertoo myyntityön vaatimasta kohtaamisosaamisesta

Haaga-Helian tradenomi-opiskelijat saavat DiSC-profiilit

– Jo vuosien ajan Haaga-Helian myyntityön koulutusohjelman tradenomi-opiskelijat ovat saaneet tehdä DiSC-profiilin itselleen. He näkevät myös millaisia ryhmän muut jäsenet ovat DiSC-tyyleiltään. Päästään hyvin keskustelemaan käyttäytymisestä ja ihmisten erilaisista reaktioista tilanteissa, kertoo lehtori Pirjo Pitkäpaasi.

Ryhmätyön kitkojen poistuminen nopeuttaa valmistumista

Nykypäivän opiskelu ei ole vain yksilösuorituksia. Oppiminen perustuu entistä enemmän yhdessä tehtäville soveltaville projekteille.

– Kun ryhmäläiset tuntevat toistensa työtavat, eikä aikaa kulu kitkojen selvittelyyn, annetun projektin saa tehtyä nopeammin. Myyntityön koulutusohjelman opiskelijat selviytyvät opinnoista tosi hyvin aikataulussa, Pirjo Pitkäpaasi jatkaa.
MLP on sertifioinut useita oppilaitosten opettajia ja henkilöstökehittäjiä käyttämään Everything DiSC -tuoteperheitä.

Tuotteiden hinnoittelussa sovelletaan oppilaitoshinnoittelua.